Антон Фърдинанд отправи предложение към Тери


Н. Гавазов

Бившият защитник на КПР  Антон Фърдинанд отправи предложение към бившия капитан на Челси Джон Тери, за когото се смята, че го е обидил на расова основа през 2011 година.

Припомнете си, че Тери беше наказан от Футболната асоциация на Англия (ФА) с дисквалификация от четири мача и глоба от 220 хиляди лири за фразата "f ***** g black c ** t“, изречена по адрес на Фердинанд.

В същото време Джон никога не призна вината си и дори бе оправдан от съда.

Девет години по-късно Антон се снима в документалния филм "Футбол, расизъм и аз“ на Би Би Си, в който покани легендата на Челси да се покае.

"Ние (черните играчи) попаднахме в инцидент, който има значение и днес. Ако успеем да се съберем и да постигнем положителна промяна, това ще има мощен ефект.

Тази битка, която продължава не е само за мен и него (Тери). И затова бе толкова важно за мен да направя този документален филм.

След като изгледа филма, той ще има възможност да ми се обади и да седне с мен, за да поговорим за това как можем да продължим напред и как можем да подобрим настоящото състояние на нещата.

Телефонът ми винаги бе включен. Телефонът на семейството ми винаги бе включен.

Надяваме се, че това ще бъде урок и за ФА и те ще кажат: "Трябва да разгледаме по-отблизо този въпрос".

Надявам се младите играчи да ме погледнат и как нося това бреме от около девет години и след това ще си помислят: "Ако това се случи с мен, аз няма да мълча“, заяви  Фърдинанд.

143