Клоп: Само телевизионните компании не се промениха


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се нахвърли върху телевизионните компании, обвинявайки ги за непоносимия график на мачовете.

След като вчера Ливърпул победи Лестър с 3: 0, от днес "червените" се готвят за мача в Шампионска лига срещу Аталанта в сряда вечер, а веднага след това тимът ще започне да мисли за гостуването на Брайтън в събота.

Това няма как да не предизвика бурна реакция в Клоп.

"Това се отнася не само за нас, а за всички играчи. Sky и ВТ трябва да обсъдят тази ситуация, защото не съм сигурен, че ще останат 11 играчи до края на сезона, ако продължим да играем в сряда и след това в 12:30 събота.

Знам, че на вас (телевизионните компании) не ви пука и това е проблем. Говорим за това отдавна, но нещата все още са си там.

Не ме интересува Ливърпул, а всички играчи. Вчера Пике получи сериозна контузия в коляното, днес Сака изглежда има контузия в коляното, след като изигра и трите мача на Англия по време на международната пауза.

Хората ни казват да извършваме ротации, но с помощта на кой? Имахме някои атакуващи играчи, но останалото са младежи.

Това е огромен проблем. Когато трябва да играете в сряда и след това в 12:30 в събота, телевизионната компания е виновна и никой друг.

Играем в сряда срещу Аталанта и след това в 12:30 срещу Брайтън. Благодаря за ранния коледен подарък. Ще излезем на терена залитайки. Мисля направо да им изпратим точките. Това е положението.

Господа, започнете да говорите помежду си и вземете решения. Аз харесвам взаимоотношения си с вас. Ако някой отново отвори дума за договорите, които трябваше да се спазват, това ще ме побърка. Тези договори не са сключени за сезона на COVID-19.

Всички трябва да се адаптираме. Всичко се промени, а  само телевизионните компании казват: "Имаме това по договор и ще остане така“. Но всичко се промени, целият свят се промени!", заяви Клоп.

329