Блекбърн направи пълен обрат по отношение на Роналдиньо


Н. Гавазов

Блекбърн направи пълен обрат по отношение на Роналдиньо, признавайки, че се готви да закупи бразилската звезда. По-рано сутринта агентът и брат на футболиста - Роберто Де Азис потвърди за пореден път, че неговият клиент води преговори с Блекбърн. Той заяви, че още един клуб от Висшата лига на Англия се интересува от услугите на Рони, но отказа да назове неговото име.

Както е известно, миналата седмица Милан обяви, че ще се раздели със звездата си при положение, че някой заплати сумата от осем милиона евро за него. Договорът на плеймейкъра с „росонерите" изтича след шест месеца и поради това италианският гранд има намерение да осъществи трансфера сега, отколкото да загуби играча си като свободен агент.

Вчера Де Азис обяви, че от Блекбърн има отправено предложение, а на страниците на Venky's в Twitter и Facebook се появи информацията, че англичаните предлагат двегодишен договор на звездата. По-късно през деня спортният директор на Роувърс Венкатешвара Рао заяви, че клубът не се интересува от играча и това са само слухове.

Днес обаче, в интервю за BBC Десаи Анурадха призна, че ръководството на Роувърс прави всичко възможно да подпише с бразилеца.

„Той иска да играе във Висшата лига на Англия и мисля, че нещата са в наша полза. През първата година на договора му предлагаме 7,6 милиона евро заплата и около 8,5 милиона през следващите две години", заяви Анурадха.

 

120