Ман Юнайтед обърна Евертън на Гудисън Парк (видео)


И. Ангелов

Евертън прие Манчестър Юнайтед в срещата от осмия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Гудисън Парк" поведоха в резултата рано в мача, но допуснаха пълен обрат след 2 гола от Бруно Фернандеш и 1 от Единсон Кавани, който откри сметката си за новия отбор.

Евертън започна силно двубоя и с бързи атаки на няколко пъти създаде опасности, преди в 19-ата минута Пикфорд да прати топка напред, Калвърт-Люин да отклони за Бернард, който от ръба на наказателното поле да стреля в близкия ъгъл за 1:0 през Уан-Бисака.

След гола Юнайтед установи контрол и започна да атакува. В 25-ата минута Шоу бе изведен от ляво и той центрира перфектно на главата на непокрития Бруно, който с глава от дузпата прати топката далеч от Пикфорд за 1:1.

В 32-ата минута обратът бе пълен когато Бруно опита да центрира от ляво за Рашфорд с фалцова топка, но нападателят се размина и топката срещна гредата и гола за 2:1. 

След почивката Евертън отново бе по-активен, но Юнайтед се бранеше добре до 95-ата минута, когато при една контра Бруно превзе голяма част от терена и изведе Кавани сам срещу вратаря за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



159