Гол на Стърлинг донесе победата на Ман Сити над Арсенал (видео)


Н. Гавазов

Манчестър Сити взе трите точки срещу Арсенал благодарение на единствения гол в мача, дело на  Рахим Стерлинг в средата на първото полувреме.

В сравнение с равенството  1: 1 с Лийдс, в стартовия състав на "гражданите" се появиха Нейтън Аке, Жоао Кансело, Бернардо Силва и възстановеният Серхиоо Агуеро, които замениха Емерик Лапорт, Бенджамин Менди, Кевин Де Брюйне и Феран Торес.

При "артилеристите" Гранит Джака и Никола Пепе замениха Мохамед Елнени и Еди Нкетия.

Гостите избраха много защитен модел, давайки топката на съперника си, но почти не позволявайки на опасен удар.

Постепенно Арсенал започна да се отваря малко и "гражданите" се хванаха за това. В 23-ата минута Фил Фоден в движение остави Ектор Белерин на границата на наказателното поле и нанесе удар. Бернд Лено отклони топката, но Рахим Стърлинг успя да добие - 1:0.

Сити запази контрола над играта след гола. "Артилеристите"  продължиха да отстъпват инициативата, включително и да отстъпват назад.

В 39-ата минута Арсенал можеше да изравни, но Едерсън парира удара на Сако с рамо.

През второто полувреме играта мина без положения за гол. Домакините трудно комбинираха нез Де Брюйне, докато "артилеристите“ се страхуваха да поемат рискове и бяха насочени предимно към надеждна защита.

В 77-ата минута Дейвид Луис почти си вкара автогол, който окончателно би погребал надеждите на Арсенал.

Отсъствието на Де Брюйне се усети, но Сити успя да отбележи един гол дори в отсъствието на белгийския диспечер. Като добавиха солидна игра в отбрана тук, "гражданите"  успяха да отпразнуват важна победа и да подобрят позицията си в таблицата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



341