Сити оглави класирането, Балотели с хеттрик (видео)


П. Пенков

Отборът на Манчестър Сити успя да оглави класирането, след като успя да победи като домакин Астън Вила с 4:0, в двубой от 20-я кръг на английската Висша лига. Гражданите откриха резултата още в 8-та минута, след като получиха правото да изпълнят дузпа за фаул на Ерик Лич срещу Марио Балотели. Младият нападател на сините застана зад бялата точка и без проблеми откри резултата на "Сити ъф Манчестър".

Само пет минути след първото попадение, гражданите удвоиха преднината си, благодарение на Джолиън Лескът. Той успя да засече с глава центриране на Адъм Джонсън от ъглов удар, като бранител на домакините се опита да се спре с глава удара на Лескът, но топката вече беше преминала линията. В 27-та минута, след пробив на Давид Силва отдясно в наказателното поле на бирмингамци, испанеца отправи удар по посока вратата на Вила, Брад Фридъл успя да парира, но топката попадна на крака на Балотели, който не изпита трудност да вкара топката в мрежата за класическото 3:0.

В 55-та минута Марио Балотели реализира своя хеттрик в срещата, след като тима получи правото да изпълни нов единайсетметров наказателен удар, поради фаул на Марк О'Брайтън срещу Адъм Джонсън. Балотели застана зад топката и без проблеми реазлизира за крайното 4:0.

Видео: Тук

169