Много късмет за Ман Юнайтед срещу Брайтън


И. Ангелов

Брайтън прие Манчестър Юнайтед в срещата от третия кръг на английската Висша лига. Днес гостите не "АМЕКС Стейдиъм" държаха аванс 2:1 след автогол на Дънк и гол на Рашфорд, а домакините нацелиха гредите на Де Хеа цели 5 пъти, рекорден брой за среща от Висшата лига, във всеки един случай възползвайки се през зоната на Виктор Линдельоф в защитата на Юнайтед. В последната минута от даденото 5 минути продължение обаче Брайтън изравни за 2:2, получи се нова ситуация за гол за Юнайтед, бе даден край на мача, ВАР възстанови играта поради дузпа и Юнайтед спечели с 3:2.

В първото полувреме Брайтън тотално надигра съперника си. Още в 10-ата минута Тросар с левия крак от дистанция нацели гредата на Де Хеа в дясно. 10 минута след това нападателят нацели и лявата греда на испанеца. В 30-ата минута Уебстър с прехвърлящ удар с глава прати топката над Де Хеа, но тя кацна на горната греда и излезе.

В 33-ата минута в бърза атака на гостите Марсиал и Рашфорд организираха гол на Гринууд, който обаче бе отменен поради засада по-рано на Рашфорд. В 38-ата минута Бруно извърши нарушение в наказателното си поле срещу Лампти и това бе дузпа, която Мопай вкара с паненка.

В 43-ата минута Бруно имаше шанс да центрира от пряк-свободен удар пред другата врата, направи го на втора греда за Матич, той свали успоредно и там Магуайър и Дънк играха пред вратата, като топката влезе в мрежата от крака на Дънк за 1:1.

Второто полувреме започна отново добре за Брайтън. В 47-ата минута ВАР отмени свирена дузпа когато Погба изглежда повали Конъли, но впоследствие той бе предупреден заради симулация. В 53-ата минута втори гол на Юнайтед бе отменен от ВАР поради засада, този път на Рашфорд след центриране на Марсиал.

В 55-ата минута обаче Рашфорд направи резултата 2:1 когато бе изведен от дълго подаване на Бруно, финтира на няколко пъти противници в полето и стреля силно. 

В 60-ата минута Марч бе лишен от гола отново от греда. В 77-ата минута Джаханбакш намери над защитата Тросар, който спря топката и стреля мощно, но отново в горната греда на Де Хеа. До края Оле Гунар Солскяер пусна в игра Баили и опита да съхрани резултата, като единствено домакините атакуваха. Така в 92-ата минута Леандро Тросар получи топка на 2 метра от гола, но Де Хеа спаси вратата си от изравняване.

В 95-ата минута обаче Брайтън заслужено достигна до втори гол когато при центриране от дясно топката стигна до включилия се Марч и той непокрит вкара за 2:2.

В последната 96-та минута Юнайтед получи шанс да изпълни корнер, и от него Бруно намери Магуайър за удар с глава, който срещна ръката на Мопай и съдията даде край на мача. След ВАР преглед обаче срещата беше върната в игра и Юнайтед получи шанс да бие дузпа, която Бруно изпълни точно за 3:2.

594