Клоп обясни защо пусна Тиаго


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо не се поколеба да пусне новото попълнение  Тиаго Алкантара по време на почивката срещу Челси в среща от първия кръг на Висшата лига на Англия.

Подобно на Франк Лампард, германският специалист  признава, че червеният картон на защитника на "сините" Андреас Кристенсен в края на първото полувреме е повратна точка в мача от Висшата лига в неделя на "Стамфорд Бридж".

Пристигайки в съблекалнята за почивка, Клоп научи, че капитанът му Джордан Хендерсън е леко контузен, а това накара Юрген веднага да реши да пусне Тиаго, който направи 75 точни подавания за 45 минути - 16 повече от всеки играч на Челси в целия мач. ...

Клоп похвали отбора си след победата с 2:0 и нарече деня "перфектен".

"Хареса ми начинът, по който играчите се опитваха да намерят решения. Хареса ми как реагираха на този труден мач. Те вече играеха добре и по време на почивката щях да направя много позитивна реч и да покажа няколко снимки, за да може отделни неща да се правят по различен начин.

Трябваше да се движим по-бързо, да си подаваме по-бързо, да подаваме по-лесно и т.н. Но след това имаше червен картон, който, както знаете, промени играта.

Когато стигнахме до съблекалнята, Хендо каза, че може би е получил натъртване, но иска да продължи да играе. Казах: "Не, няма да рискуваме".

Трябваше да решим кой да го замести и избрахме Тиаго, защото срещу 10 играчи, без дори да тренира с нас, той е почти идеалният футболист за тази позиция, както бих казал.

Всичко, което направи днес, бе напълно естествено за него. Не всичко е перфектно, но разбира се играта му в пас е нещо естествено за него. Това е добро, много добро, славно.

Запазихме вратата си суха, Али спаси дузпата, Тиаго направи своя дебют. Ако Хендо няма абсолютно нищо, тогава това е идеален ден", заяви  Клоп.

270