Висшата лига блокирала сделката за продажба на Нюкасъл Юнайтед


Н. Гавазов

Сделката за продажбата на Нюкасъл Юнайтед на държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия PCP Capital Partners и Reuben Brothers няма да се състои, съобщава  официалният сайт на клуба.

Припомняме, че Висшата лига в продължение на четири месеца не можа да одобри сделката за смяна на собствениците на Нюкасъл, въпреки факта, че клубът предостави доказателства, че инвеститорите са независими от саудитското правителство. Така в края на юли саудитците оттеглиха предложението си да купят клуба.

Въпреки оттеглената оферта, Висшата лига все пак трябваше да реши дали бъдещите собственици са преминали теста за чистота и надеждност.

Както следва от изявлението, публикувано от "свраките", саудитците са се провалили при тази проверка. Сега клубът заплаши Висшата лига с правни последици.

"Това решение бе взето, въпреки че клубът предостави изчерпателни доказателства и правни становища, че Суверенният фонд на Саудитска Арабия е независим и автономен от правителството на Саудитска Арабия.

Клубът и неговите собственици не могат да приемат, че Висшата лига и неговият главен изпълнителен директор Ричард Мастърс са направили правилното нещо, така че ще разгледаме всички възможни варианти за действие",  гласи изявление на  Нюкасъл.

204