Клоп: Готов съм за най-интензивния сезон в историята


И. Ангелов

Мениджърът на Ливърпул сподели, че новият сезон 2020-21 ще бъде един от най-интензивните, които сме виждали в историята. Ливърпул се готви да открие кампанията в Къмюнити Шийлд днес срещу Арсенал, само малко над месец след края на предходния сезон. Евро 2021-ва ще започне на 11-ти юни, до когато Висшата лига ще трябва да изиграе всичките си срещи, а кампанията започва месец по-късно този сезон на 12-ти септември. Очевидно този сезон календарът ще бъде наситен със срещи за всички отбори, което Клоп коментира:

"Дали бих искал да играя сериозен мач след само 2 седмици подготовка през лятото? Не, но ние знаехме за това от известно време. Отне малко време да получим графика с мачовете, но когато това стана ние го приехме на 100%. Имахме 2 седмици и работихме наистина здраво.

"За нас, както и за Арсенал, подготовката е за идния сезон, който вероятно ще е най-интензивният, който ще сме виждали в животите си заради многото мачове и малкото време, което имаме за тях. Не всичко е перфектно, но ще направим всичко да спечелим мача. Арсенал ще направи същото."

Клоп бе запитан и за интереса към Жоржиньо Вайналдум от Барселона:

"Всичко е между нас и играча, тези неща са така. В момента всичко е наред. Джини изигра много добра подготовка и очевидно изигра няколко силни сезона с нас. Това е всичко, което мога да кажа по въпроса."

213