Лорис: Моуриньо дойде с манталитет на победител


И. Ангелов

Вратарят на Тотнъм Юго Лорис обяви, че новият мениджър Жозе Моуриньо е донесъл със себе си манталитета на победител в клуба след идването през ноември. Тогава шпорите бяха пропаднали до 14-ата позиция в таблицата, но след поредица добри резултати Специалния покачи отбора си до 6-то място в края на сезона.

"Както казах в края на последния сезон, този период помогна на играчите, които не знаеха какво изисква мениджъра. Сега всички разбираме какво изисква. Преди, ние нямахме време. Имаше период на преход от предишния ни стил до този нов футбол, който мениджърът иска.

"Сега всичко е ясно, и той добави този манталитет на победител в отбора. Лидерите също трябва да направят крачка напред. Всичко сега е за победата. Новият сезон е шанс да оставим предния в миналото, да започнем със свеж ум и тела. Разбира се, предсезонната подготовка сега е кратка, но трябва да се адаптираме. Всички останали отбори от Висшата лига са в същото положение.

"Трябва да сме сигурни, че ще започнем добре. В последните сезони губехме точки в първите няколко мача, а това се брои в края на сезона. Добре е, че сме у дома в първия кръг срещу Евертън - те са труден съперник, конкурентен. Имат всичко, играчите, качеството и фантастичен мениджър - един от най-добрите в историята. Ще е интересен старт и ще сме готови."

109