Йозил: Оставам в Арсенал до края на договора си


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил категорично заяви, че смята да остане на Емирейтс" до края на договора си, независимо, че загуби мястото си в състава на Микел Артета.

"Моята позиция е много ясна. Ще остана тук до последния ден от нашето споразумение и ще дам всичко, което имам за този клуб. Ситуации като тази никога няма да ме сломят, само ме правят по-силен. В миналото доказах, че мога да се върна в отбора и ще го покажа това отново.

Ще реша кога да напусна, а не други хора. Не подписах договор в продължение на две или три години, подписах четиригодишно споразумение. Това трябва да се спазва от всички. Разбира се, ситуацията не е лесна, но обичам Арсенал, обичам да работя там, обичам хората в клуба - истински хора, тези, с които съм от доста време. Аз също така обичам Лондон, това е моят дом.

Каквото и да се случи през последните два сезона, аз съм щастлив и много силен психически. Никога няма да се откажа. Искам да помогна на отбора си и ще се боря за него. Ако съм в добра форма, знам какво мога да направя на терена.

Когато играч иска да напусне, а клубът каже "не", играчът трябва да го приеме, освен ако не намерят съвместно решение. Така че, когато клубът иска играчът да напусне и играчът каже "не", клубът трябва да го приеме, освен ако заедно не може да се вземе решение. Не искам да си тръгвам, това е всичко.

През 2018 г. имах много опции, които биха ми донесли много повече пари, ако бях напуснал като свободен агент, но аз се посветих на Арсенал, защото това е моят клуб и моите фенове, за които исках да играя. Нищо не се е променило. Микел знае на какво съм способен и ще бъда готов, когато той се нуждае от мен.

Няма да мисля преди началото на сезона: "Това е последната ми година и мога да се отпусна, защото все още не играя". Не. Това са трудни моменти за Арсенал и искам да помогна.

Все още имам какво да предложа и тренирам с всички възможни сили, независимо дали съм в отбора или не. Ако ви се предостави възможност, трябва да сте готови. Аз върша цялата необходима работа на терена, с фитнес треньор и във фитнес залата. Това е всичко, което мога да направя", заяви Йозил.

220