Лампард поиска отлагане на старта на сезона за Челси


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Франк Лампард призова Висшата лига да забави началото на новия сезон за неговия тим.

Както е известно, сезон 2020/21 в топ английската дивизия започва на 12 септември. Очаква се, че  Висшата лига ще отсрочи  старта за тези своите отбори, които се задържат в европейските клубни турнири.

Като се има предвид начинът, по който Байерн се разправи със "сините" на "Стамфорд Бридж", постигайки победа с 3:0, има голяма вероятност кампанията да приключи за лондончани на 8 август, когато баварците са домакини на колектива на Лампард в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига.

Това ще даде на Челси 35 дни за почивка след уморителен сезон и подготовка за новия. Това е повече от 30-дневния минимум, предписан в правилата, но въпреки това Лампард все още вярва, че "сините"  заслужават повече.

"Дори и в най-лошия сценарий, ако не отстраним Байерн, на мен ми се струва, че 12-ти е твърде рано, за да започнем отново да играем.

Футболистите се нуждаят от почивка. Ето защо претърпяхме две контузии на коляното (Сезар Азпиликуета и Кристиан Пулишич), а останалите играчи излязоха от строя преди мача (срещу Арсенал на финала за Купата на ФА)."

Надявам се, че Висшата лига сериозно ще помисли за това и ще определи справедлива дата за началото на сезона за нас. Като клуб от Висшата лига, участващ в Шампионска лига, ние заслужаваме подобно отношение", заяви Лампард.

409