Лампард: Слаби сме на корнери, трябват нови играчи


И. Ангелов

Босът на Челси Франк Лампард призна, че е наясно с нестабилната игра на отбора си при защитата на статични положения, поради което той е направил максимума за да подобри ситуацията. Според него обаче настоящите играчи на "сините" не са достатъчно доминантни физически във въздуха и това е въпрос, който може да се разреши чрез трансфери.

В сряда Челси загуби с 3:2 от Уест Хем след като Томас Соучек вкара два пъти след подавания от статични положения, макар първи негов гол след корнер да бе отменен от ВАР без очевидна причина. "Сините" са допуснали повечето от головете си след корнери този сезон, което Лампард коментира:

"Говорихме след мача. Разглеждали сме статичните положения този сезон. Когато пристигнахме в този клуб, ние разглеждахме и статистиките от миналия сезон. Миналата година сме били на последно място по защита срещу статични ситуации, на предпоследно по създаване от такива.

"Така че ние разгледахме това. Това не е само твърдение за миналия сезон, защото и този не сме се подобрили особено. Ако погледнем играчите си, и аз наистина не искам да говоря за периода си като играч, но и тогава не работехме много над статичните положения. Някои мениджъри работеха повече от други, но това беше защото имахме причини - Джон Тери, Гари Кейхил, Дидие Дрогба, Михаел Балак и Бранислав Иванович.

"Като изпратиш топката в тяхната зона те ще те защитят или ще вкарат. Подобно е при Ливърпул. Аз си спомням преди няколко сезона, че говорихме за това при тях. Те играеха зоново и допускаха много. Подписаха с Върджил ван Дайк и сега той с глава избива всяка топка към полето им.

"Този въпрос има голяма връзка с играчите, които имаш. Ако нямаш подходящите размери в отбора, основното е да направиш максимума за да затрудниш противника. Няма съмнение, че в момента се оправдавам, защото не се справяме най-добре на терена, и това трябва да се поправи. Когато гледаме какво можем да привлечем, трябва да имаме баланс в отбора и трябва да се мисли за това. В момента ще се концентрирам над играчите, които имам. Каквото стане през лятото, стане. Не искам да говоря толкова напред във времето. Това няма да е правилно. Имаме силна група и имаме работа. Ще седнем и ще разгледаме всичко през лятото."

324