Йорк съветва Ман Юнайтед да купи Сане


Н. Гавазов

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк посъветва "червените дяволи" да привлекат крилото на Манчестър Сити Лерой Сане.

По-рано през юни мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола потвърди, че Сане няма да подпише нов договор и следователно ще напусне клуба - през най-близкия трансферен прозорец или година по-късно, когато договорът на Лерой изтече.

Йорк вижда това като възможност за Юнайтед не само да засили проблемната позиция, но и да "ощипе носа на съседа".

"Юнайтед има много добра група млади атакуващи играчи. Освен Джейдън Санчо, харесвам и Сане. Ако това зависеше от мен, наистина бих се опитал да го получа.

Нямаме ляв крак. Гринууд привлича вниманието в последно време, но харесвам Сане. Мисля, че този човек е по-бърз от всички тях и има много добра настройка.

Знам, че той имаше някои контузии, но ако бях мениджър на Манчестър Юнайтед, щях да се държа смело и да се боря за такъв тип играч. Той игра няколко сезона във Висшата лига, гледах го внимателно и този играч много ми харесва.

Естествено, Санчо е добър, но ако е невъзможно да го вземете, защо да не покажете смелост и да подпишете с играча, който е зад съседната врата, създавайки малка размирица. Точно това бих направил", заяви Йорк.

311