Ман Юнайтед отстрани Норич след продължения (видео)


И. Ангелов

Норич Сити прие Манчестър Юнайтед в първата четвъртфинална среща от ФА Къп. Днес на "Кероу Роуд" двата тима бяха равни в редовното време и гол на Хари Магуайър в продълженията реши срещата за 2:1.

До почивката домакините опитваха бързи контри по фланговете, но отслабената постройка на гостите спираше почти всеки опит на противника. Пред двете врати нямаше особено много положения, като чак във втората част Одион Игало откри резултата в 51-ата минута с акробатично изпълнение с външната част на крака за 1:0.

В 75-ата минута обаче Буендиа намери Кантуел далеч от вратата, но той стреля фалцово покрай Магуайър и далеч от Ромеро за 1:1. В 89-ата минута Бруно успя да изведе Игало отново на добра позиция, но точно на границата на полето той бе свален непозволено от Клозе, който бе изгонен директно като последен човек, но спаси вратата си. 

В 95-ата минута Крул спаси вратата си от резервата Погба и така се стигна до продължения. В тях с човек по-малко домакините единствено се бранеха с надеждата за дузпите. В 112-ата минута Крул по феноменален начин отново спаси вратата си от Бруно и Магуайър, но в 118-ата при разбъркване в полето Марсиал успя да намери Магуайър за 2:1 от непосредствена близост.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



201