Ливърпул ще може да вдигне Купата на ВЛ на "Анфийлд"


Н. Гавазов

Сезонът във Висшата лига няма да бъде напълно спрян поради разкола между клубовете и правителството относно неутралните терени.

Миналата седмица изглеждаше, че отделни аутсайдери са против идеята на правителството за провеждане на останалите 92 мача от този сезон във Висшата лига на неутрални терени.

В понеделник обаче клубовете проведоха друга видеоконференция, а изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс обяви, че всичките 20 членове на дивизията искат да запазят възможността да играят на стадиони у дома, макар и без зрители.

Може да изглежда, че между Висшата лига и властите възниква конфликт, но според инсайдера Джейсън Бърнс, премиерът Борис Джонсън и неговите министри са готови да направят отстъпки.

Правителството е готово да позволи на клубовете от Висшата лига да играят мачове в дома и на гости, ако няма възражения от местните полицейски управления, които гарантират безопасност на мачовете.

Според източника,  полицията не вижда особени проблеми. Въпреки трудната ситуация в страната поради пандемията на коронавирус, служителите на реда разполагат с достатъчно персонал - още повече, че клубовете плащат от джоба си, за да гарантират безопасност по време на мачове.

По този начин, ако се разрешат и други въпроси, има всички шансове Ливърпул да успее да вдигне Купата на Висшата лига на родния си "Анфийлд", макар и празен.

159