Висшата лига планира да се върне през юни


Н. Гавазов

Тази седмица Висшата лига ще продължи преговорите за възобновяване на сезона през юни.

В петък 20 клуба от най-горната английска дивизия ще проведат още една видеоконференция и тогава може да се появят някои специфики по отношение на дати и срокове.

В същото време Висшата лига все още е решена да проведе а остатъка от сезона и се подготвя да играе мачове през юни и юли без зрители, твърди  Sky Sports.

Естествено, футболният сезон ще се възобнови само с подкрепата на британското правителство, но премиерът Борис Джонсън вече даде да се разбере, че иска да се върне към големия спорт, за да разведри нацията в трудна ситуация поради пандемията от  коронавируса.

Добавяме, че планът за завръщането на големия спорт - макар и само на телевизионните екрани - бе наречен "Проект рестарт“. Висшата лига ще трябва да разработи редица процедури и строги правила, чрез които играчите и отборите да съществуват в продължение на няколко седмици - предполага се, че по примера на Бундеслигата футболистите ще тренират с маски и дори могат да получат забрана да правят секс с партньори, които проявяват симптоми на COVID-19.

240