Новите собственици на Нюкасъл определиха президента на клуба


Н. Гавазов

Саудитският суверенен фонд направи още една стъпка към придобиването на Нюкасъл, вземайки  решение за бъдещия президент на клуба и също така внесе нужния депозит за приключване на сделката.

Сделката за покупката  на клуба от "Сейнт Джеймс Парк"  за 300 милиона паунда от Майк Ашли вече е напълно договорена и се одобрява от Висшата лига, което може да отнеме три до четири седмици, съобщава Daily Mail.

Очаква се инвеститорите от Саудитска Арабия да получат 80 процента от Нюкасъл, а още по  10 процента ще отидат при посредниците в лицето на Аманда Стейвли от PCP Capital Partners и братята Рубен.

Освен това всички документи вече са подписани и бъдещият купувач дори внесе  банков депозит, който ще бъде прехвърлен на Ашли веднага след като Висшата лига одобри сделката за смяна на собственика на "свраките".

Нещо повече,  вече е известно, че новият президент на Нюкасъл, ако сделката бъде сключена, ще бъде Ясер Ал-Румайян, който е председател на Борда  на директорите на най-голямата петролна компания в света Saudi Aramco и е близък сътрудник на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, действителният спонсор и инициатор на целия процес.

50-годишният Ал Румайян владее английски език, обича да играе голф и е в борда на директорите на Uber.

321