Леви помоли Почетино да помогне на Тотнъм


Н. Гавазов

Президентът на Тотнъм Даниел Леви се обърна към Маурисио Почетино, който бе  уволнен от поста мениджър на отбора и го помоли да се съгласи на по-ниска заплата.

Напомняме, че "шпорите" се разделиха с Почетино през ноември и почти веднага назначиха на мястото на аржентинския специалист Жозе Моуриньо.

Оттогава Маурисио е свързван с  различни клубове, включително Манчестър Юнайтед, Арсенал, Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Ювентус, но бившият наставник на Саутхемптън все още не е намерил ново убежище.

Така Тотнъм продължава да плаща заплатата на Почетино и ще го прави, докато Маурисио не намери нова работа или докато не изтиче договорът до 2023 г.

Заплатата на безработния Почетино е 8.5 милиона паунда годишно, а сега, според Daily Mail, "шпорите" са започнали преговори с бившия си кормчия.

Усещайки ефекта от кризата, причинена от пандемията от  коронавируса, Тотнъм помоли Почетино доброволно да се откаже от част от обезщетението. С подобни искания клубът се обърна към помощниците на Маурисио като Хесус Перес, Мигел Д'Агостино и Антони Хименес.

Изданието добавя, че лондончани се надяват да убедят и Моуриньо да се съгласи на намаление на заплатата.

279