Ман Сити с четири в Бърнли


И. Ангелов

Манчестър Сити гостуваше на Бърнли в срещата от петнадесетия кръг на английската Висша лига. След победата с 4:1 днес на "Търф Моор" гостите застават на 8 точки от върха и Ливърпул в класирането. В отсъствието на Серхио Агуеро се прояви Габриел Жезус с два гола, Родри добави трети и Марез четвърти за гостите.

В 24-ата минута Жезус откри резултата с красив гол когато получи топка от Давид Силва срещу защитник под ъгъл. Бразилецът обаче фалцира топката през човека си в далечния ъгъл недостижимо за вратаря за 1:0. До почивката Поуп спаси още две добри положения пред Стърлинг и Бернардо Силва.

В 50-ата минута Бернардо асистира за нов гол на Жезус от воле от непосредствена близост за 2:0. В 68-ата минута пък Давид Силва опита удар, който беше блокиран и топката попадна в Родриго, който овладя и стреля фалцово към вратаря за 3:0.

В 87-ата минута резервата Марес се разписа като напредна през средата, финтира защитник и стреля ниско далеч от вратаря за 4:0. 3 минути след това домакините донякъде се спасиха от унижението с гол на Роби Брейди, който се включи в наказателното поле при успоредна топка и с мощен удар не остави шансове на вратаря - 4:1.

167