Арсенал обяви за уволнението на Емери, Юнберг пое отбора


Н. Гавазов

Арсенал на официалния си сайт обяви за уволнението  на Унай Емери от поста мениджър  на отбора. за временен наставник е назначен Фредерик Юнберг, който бе помощник на испанеца.

Отбелязва се, че решението за раздяла с испанския специалист е предизвикано от незадоволителните резултати на "артилеристите" през този сезон.

Напомняме, че снощи лондончани претърпяха поражение с 2:1 от Айнтрахт в мач от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа и в момента се намират в най-лошата си серия от 27 година - тимът е без победа в седем поредни двубоя. В същото време "артилеристите“ останаха на първо място в своя квартет и имат добри шансове да достигнат плейофите  на турнира.

Емери оглави Арсенал преди началото на сезон 2018/19, заменяйки Арсен Венгер, който работи в клуба повече от 20 години. В първата кампания под ръководството на Унай лондончани заеха пето  място в класирането на английската Висша лига, а също така стигнаха до финал на Лига Европа, където загубиха от Челси.

След 13 кръга от настоящия сезон на шампионата на Висшата лига на Англия Арсенал е на осма позиция  в таблицата за класиране.

361