Тотнъм се върна към победите


И. Ангелов

В първата среща с Жозе Моуриньо начело на Тотнъм, отборът постигна победа на гости на Уест Хем Юнайтед с 3:2. Постижението идва след като тази седмица тимът се раздели с мениджъра Маурисио Почетино, при който победата на гости липсваше в 12 поредни мача във Висшата лига.

Тотнъм започна силно на "Лондон Стейдиъм", като в 3-ата минута Кейн вкара топката в мрежата от засада и резултатът не се промени. Последва положение пред Але за домакините в 8-ата минута, а резултатът бе открит чак в 36-ата, когато Деле Али намери Сон в наказателното поле, той се освободи от бранител и стреля силно за 1:0.

В 43-ата минута Али отново бе ключов когато достигна до една топка на тъча, падна на земята, но атрактивно изведе Сон по фланга, а кореецът центрира за Лукас на празна врата за 2:0.

В 49-ата минута Орие от дясно центрира на главата на Кейн за 3:0. В 73-ата минута Михаил Антонио вкара за 3:1 с мощен удар от ръба на наказателното поле. В 97-ата минута пък Огбона върна отново за Уест Хем, но за повече нямаше време в тази среща.

178