Гуардиола: Няма да напускам Сити


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отхвърли слуховете, че е нещастен с клуба и се готви да напусне при изтичането на договора му. Сделката с клуба за испанеца свършва през 2021-ва година, като в медиите вече се спекулира с негово завръщане в Байерн Мюнхен.

"Защо хората смятат, че не съм щастлив тук? Защото загубихме на Анфийлд или защото загубих три пъти този сезон? Това е странна причина да се каже, че не съм щастлив заради това. В първия ми сезон на Анфийлд имахме един удар, а последния направихме 18, повече корнери, всичко беше повече на най-трудния терен на света срещу невероятен съперник. Това ми е работата.

"Моментът, в който ще напусна, е, когато отборът спре да ме следва и спре да играе на Анфийлд както го направи сега. В този момент ще си кажа 'Уау, липсва ми моят отбор'. След това ще звънна на боса и ще кажа 'Момчета, може би трябва да седнем и да помислим за това'. 

"Но аз нямам това чувство. Може би говорите с играчите и те ви казват точно обратното, но при мен няма такова чувство. Ако сега не е достатъчно, следващият сезон ще е по-добре. Последният ми сезон в Барса спечелих 4 титли. Съжалявам, но това не беше толкова лошо. 

"Не спечелихме Шампионска лига, но беше добре и играехме най-добрия футбол защото се познавахме, това чувствах. Така че ако хората питат дали искам да остана - аз искам да остана, нямам причини да напускам. Невероятно доволен съм от работата с този клуб, с тези играчи. Ако хората смятат, че ще се откажа или че ще ме уволнят за тези резултати и за 9-те точки разлика с първия, тогава хората не ме познават.

"Аз обичам предизвикателството, обичам да съм в такава позиция. Казал съм, че бих предпочел да водя с 9 точки, а не да изоставам. Сега имаме повече напрежение, те могат да загубят мач, два или три, и пак ще са на върха. Аз бих предпочел тяхната позиция. В момента има три отбора с по-добър шанс за спечелване на Висшата лига. Сега обаче е ноември и ще видим как ще се държим утре."

219