Алегри прави Евра помощник, ако оглави Юнайтед


Н. Гавазов

Масимилиано Алегри ще направи Патрис Евра свой  помощник, ако стане мениджър на Манчестър Юнайтед.

Алегри, от когото се интересува и Тотнъм, се смята за един от фаворитите за замяна на Оле Гунар Солскяер, чийто стол силно се люлее заради най-лошия старт на сезона за последните 30 години.

По-рано имаше информации, че Масимилиано е отворен за работа на "Олд Трафорд". Алегри търси ново убежище от края на миналия сезон, когато напусна Ювентус, а Юнайтед, въпреки всичките си проблеми, съответства на амбициите му.

Според Daily Mail, ако Алегри наистина замени Оле на мениджърския пост на "червените дяволи", той ще включи Евра в щаба си, с когото проведе два сезона в Торино.

Алегри и Евра развиха много добри отношения по време съвместната си работа, в допълнение Патрис познава Юнайтед много добре - французинът игра за "дяволите“ от 2006 до 2014 г., печелейки Шампионска лига и пет титли във Висшата лига.

В  момента Евра вече работи в структурата на Юнайтед, който доброволно помага на бившия си защитник да получи треньорски лиценз. А през миналия сезон Патрис беше забелязан в компанията на изпълнителния директор Ед Удуърд, заради което се носеше слух, че французинът е  кандидат за поста спортен директор.

109