Лампард: Ненавиждам, когато умората се използва за оправдание


Н. Гавазов

Наставникът на Челси Франк Лампард заяви, че умората не може да бъде основното оправдание за провала на отбора му през втората половина на мача с Лестър.

През втората половина на неделния мач от Висшата лига срещу "лисиците“ хората  на Лампард значително намалиха темпото и отдавайки инициативата на съперника, получиха изравнителен гол и бяха близо до това да претърпят загуба.

1: 1.

Спадът на Челси след почивката би било логично да се обясни умората, защото в сряда "сините" проведоха 120 минути срещу Ливърпул в в мача за европейската Суперкупа, а отделно от това трябваше да пътуват 4 часа и половина до Истанбул, където се проведе срещата.

Лампард обаче не смята, че цялата работа е в умората и посочи като пример Ливърпул, който въпреки обстоятелствата,  победи Саутхемптън, при това ден по-рано и като гост.

"Мразя, когато умората се използва като извинение, но това бе един от факторите през второто полувреме. Видях играта на Ливърпул вчера и знам колко е тежко за тях. 120 минути, обратен полет, до пет сутринта на крака...  Мисля, че това ни повлия в последните етапи на мача.

"Но повтарям: ние сме достатъчно добри да контролираме този фактор и да действаме по-добре с топката. Съчувствам малко на играчите, но все още не искам да използвам умората като основно извинение", заяви Лампард.

422