Емери: Не съм сигурен, че подобрихме състава


И. Ангелов

Мениджърът на Арсенал Унай Емери сподели мнението си, че той не е сигурен дали сегашният му състав е по-добър от този, с който разполагаше миналата година, след продуктивно лято на трансферния пазар. Арсенал привлече Николас Пепе от Лил за 70 милиона евро, Давид Луис дойде от Челси, както и шотландецът Киеран Тиърни. Дани Себайос от Реал Мадрид също пристигна под наем, но Рамзи, Чех и Лоран Косчелни напуснаха.

"Не зная дали сме по-добри от миналата година. Нашата идея е да надградим, да подобрим работата си, да подобрим играчите, да се целим по-високо. Не зная дали сме по-добри или не. Не съм по-уверен, но имам повече опции. Мисля, че тази събота имам повече опции в някои позиции и трябва да реша за титулярите и резервите.

"Но мога и да заложа на същите от последния уикенд. Този мач ще имам повече възможности. Ще преценя от кои играчи ще вземем най-добро представяне. Давид Луис е готов да играе в срещата, Пепе е по-близо до титулярно място и наистина виждаме подобрение във всяка тренировка.

"Себайос може да играе повече ако имаме нужда, а тренират с нас и Месут и Сеад. Важно е да имаме повече опции и конкуренция за стартовите места и пейката."

479