Клоп: Ливърпул не може да харчи безумни пари


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул  Юрген Клоп заяви, че неговият клуб остава на трансферния пазар, но няма да харчи много пари.

След като спечелиха финала в Шампионска лига "червените"  все още не успяват  да укрепят състава си, като подписаха само с младия защитник Сеп ван ден Берг. Освен това "Ливърпул  се сбогува с Алберто Морено и Даниел Стъридж, чиито договори изтекоха.

Според Клоп, Ливърпул просто няма възможност постоянно да прави силни покупки, както в предишните прозорци, но "червените" постоянно търсят подходящи играчи на правилната цена.

"Не е лесно. Миналата година казах, че не е лесно да подобриш отбора за разумни пари. За луди пари винаги можеш да го направиш - просто плащаш за това, което искаш, това е всичко.

Ние не сме такъв клуб. Не можем да направим това. Ние сме много богати, но не можем да правим това, което правят другите клубове. Така е устроено това.

Трябва обаче да действаме. Трябва да търсим решения в хода на сезона. Да, понякога решението е на трансферния пазар и тогава  купуваме. Не трябва да назовавам играчите, всички и така ги познават. Но в противен случай трябва да търсите решения на тренировъчната база и именно това правим сега.

Все още търсим, но това не е най-големият прозорец за Ливърпул. Това ще бъде само трансферен прозорец. Времето ще покаже какво се случва и ако не направим нещо, значи ще има причини.

Цялата работа е в  отбора. По време на трансферния прозорец трябва да изградиш отбор за предстоящия сезон. Но аз вече имам отбор. Ако можем да поканим някой, който ще ни направи още по-добри, ще видим. Но ако не, отборът вече е тук. Отново трябва да търсим решения в различните моменти", заяви Клоп.

600