Солскяер ще получи пари за трансфери


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд обеща да подкрепи мениджъра  Оле Гунар Солскяер  на  трансферния пазар.

По-рано през седмицата  клубът от "Олд Трафорд", който е публично дружество, се отчете  за третото тримесечие на тази фискална година. През тези три месеца Юнайтед  е спечелил 152,1 млн. паунда, което е с 3.4% повече в сравнение със същия период на миналата година.

В разговор с инвеститорите Удуърд обеща да подкрепи Солскяер.

"След такъв бурен сезон всички в Манчестър Юнайтед са фокусирани върху постигането на успеха, който този велик клуб очаква и който нашите фенове заслужават.

Подготовката за новия сезон вече е в разгара си, а солидната основа на нашия бизнес ще ни позволи да подкрепим нашия мениджър, а също така и отбора.

Сезонът определено не беше такъв, какъвто се надявахме. Имахме нарушаваща процеса смяна на мениджъра п средата на пътя. Последните седмици са разочароващи, но пък сме доволни с назначаването на Оле, Майк, Майкъл и Марк.

Продължаваме да търсим укрепване на кадровия състав на терена и извън него", заяви Удуърд.

Според източници от "Олд Трафорд", Солскяер ще получи минимум 250 милиона паунда за укрепване на състава и пълен контрол върху трансферите. Тази сума ще бъде увеличена, ако бъде продаден някой от футболистите.

381