Клоп: Мане скача като Джордан


И. Ангелов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали нападателя Садио Мане след вчерашната победа с 5:0 над Хъдърсфийлд, в която той вкара на два пъти и помогна за връщането на върха на отбора във Висшата лига. Мане вкара с глава своите голове в срещата, като достигна до 20 гола за кампанията, повече отколкото във всеки свой друг сезон. Нападателят се намира на 1 гол зад лидера в лигата по голове Мохамед Салах.

"Той винаги е имал това умение, но в ума си той винаги е бил създател на положения, той отваря вратите за този, който ще премине в коридора, но той има тези умения да реализира. Видяхме тази година, че спокойно може да играе като номер 9. Виждате как е и във въздуха. Не съм сигурен, че някой е скачал толкова от Джордан насам.

"Третият, изглеждаше сякаш той стои във въздуха и след това нацели гредата. Това беше готино. Ние сме тук, където сме, защото момчетата за толкова добри. Това е много готино. Но те нямаше да вкарват ако момчетата от крилата не подаваха тези топки, или ако Джордан Хендерсън не правеше това, което направи. Беше както на тренировките. Добре е, че виждаме тези неща и нямам какво лошо да кажа."

469