Ван Дайк ще стане Играч на годината по версията на PFA


Н. Гавазов

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк ще бъде признат за най-добър играч на сезона в английската Висша лига според Асоциацията на професионалните футболисти (PFA). Това съобщава  Daily Mail.

Според публикацията, 28-годишният холандец е изпреварил в борбата за наградата своите конкуренти в лицето на  Рахим Стърлинг, Серхио Агуеро, Бернардо Силва (всички - от Манчестър Сити), Еден Азар (Челси) и съотборника си Садио Мане.

Официално името на победителя ще бъде обявено в четвъртък, 25 април. Връчването  на самата награда ще се проведе в неделя.

Също така Daily Mail разполага с информация, че при крайното преброяване на гласовете е станало известно, че основен съперник на Върджил в борбата за наградата е бил не Серхио Агуеро, а Рахим Стърлинг.

Напомняме, че през миналия сезон Играч на годината стана съотборникът на Ван Дайк в Ливърпул Мохамед Салах. По-рано други представители на мърсисайдци, които спечелиха наградата станаха Луис Суарес (2013/14), Стивън Джерард (2005/06), Джон Барнс (1987/88), Йън Ръш (1983/84), Кени Далглиш (1982/83) и Тери Макдермът (1979/80).

375