Гуардиола: Всичко ще се реши от физическото състояние на играчите


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели очакванията си за мача от 1/4- финалите на Шампионска лига с Тотнъм. Отборите ще се срещнат утре, 17 април. В първия мач "шпорите" победиха "гражданите" с резултат 1: 0.

"Всъщност не мечтая за това, което не е в обозримо бъдеще. Сега мисля, че трябва да стигна до полуфиналите. Всичко може да се случи утре, но през август отново ще вземем участие в жребия за груповата фаза на Шампионската лига. Моите момчета са изключително фокусирани и решени да стигнат до полуфиналите. Това ли е достатъчно, за да спечелите? Още не знам. Веднъж моят отбор нанесе един удар по вратата и стигна до финала. А веднъж имахме 33 изстрела по вратата, но аз останах без финал. Футболът е сложна шега.

Мисля, че всички са здрави. Зинченко ще тренира днес, а останалите се върнаха още вчера. Фернандиньо се занимаваше по лека програма, а Агуеро се нуждае от практика, но бързо ще намери оптимални условия. Утре физическото състояние на играчите ще решат почти всичко. Но наистина искаме да стигнем до полуфиналите", заяви Гуардиола.

391