Арсенал се интересува от аржентинец


Н. Гавазов

Арсенал проявява интерес към централния защитник на Гремио и националния отбор на Аржентина Валтер Канеман.

След като замени Арсен Венгер като мениджър на "артилеристите"  миналото лято, Унай Емери все още не успява да направи перфектна играта на отбора в защита. Центърът на отбраната остава едно от най-уязвимите места на Арсенал, а и като цяло защитата проявява колебания в определени моменти.

Закупуването на централен защитник изглежда е един от приоритетите на Емери за следващото лято, предвид неясните перспективи пред  Шкодран Мустафи и Лоран Кошчелни  и сериозната травма  на Роб Холдинг.

Според различни източници, близки до "Емирейтс",  цел на Арсенал може да бъде 28-годишният Канеман, който през този сезон демонстрира страхотна игра, благодарение на която спечели  място в националния отбор на страната си и привлече вниманието на редица европейски клубове.

Някои други представители на Висшата лига и Атлетико, чийто главен треньор Диего Симеоне преди това работи с Валтер в Сан Лоренцо, също се интересуват от услугите на аржентинеца от немски произход.

Привлекателността на Канеман се  увеличава от факта, че договорът му предвижда фиксирана компенсация от 17 милиона лири.

373