Реал Мадрид се връща за Де Хеа


Н. Гавазов

Реал Мадрид  възобнови интереса си към вратаря на Манчестър Юнайтед Дейвид Де Хеа след завръщането на Зинедин Зидан на поста старши- треньор на "бланкосите".

Подобно на Еден Азар от Челси и Кристиан Ериксен от Тотнъм, Де Хеа  има само една година по текущия договор, което е много добро за Реал Мадрид.

Кралския клуб  се интересуваше активно от Давид в първия период на Зидан, но след като французинът напусна поста си в края на миналия сезон, Реал Мадрид закупи Тибо Куртоа от Челси за 35 милиона паунда.

Бившият вратар на Атлетико обаче прави двусмислено впечатление в първия си сезон на Сантяго Бернабеу, а вчера  Зидан отправи силно послание, поверявайки място на вратата за първия си мач след завръщането  не Куртоа, а на  Кейлор Навас.

Според източника, бъдещето на белгиеца в клуба е под голям въпрос, защото Реал не само, че се интересува от Де Хеа, но вече е запазил 75 милиона паунда за покупката на своя сънародник.

Така Реал Мадрид ще се възползва от пречките, които възникнаха между Де Хеа и Юнайтед  в процеса на договаряне на новото споразумение - Давид изисква впечатляваща заплата за себе си, за да успокои съмненията за спортните амбиции на "червените дяволи"  през следващите години.

414