Сити също ще бъде наказан с трансферен бан от два прозореца


Н. Гавазов

Манчестър Сити ще последва съдбата на Челси и ще бъде наказан от ФИФА със забрана да регистрира нови играчи за два трансферни прозореца за груби нарушения на правилата на финансовия феърплей.

Напомняме, че след редица публикации в немското издание Spiegel, въз основа на хакната кореспонденция на служители на Сити, всички футболни власти в лицето на  ФИФА, УЕФА и Висшата лига вдигнаха оръжие срещу "гражданите".

На "Етихад" категорично отричат ​​всякакви обвинения и са нетърпеливи да докажат, че клубът е действал в пълно съответствие с правилата за финансов контрол, но източник, близък до ФИФА, уверява, че "гражданите" не могат да избегнат наказанието.

"Сити е част от наше  отдавнашно разследване. Очакваме да направим изявление за Сити през следващата седмица или най-много две и то ще бъде  много подобно на това, което се случи с Челси. Това ще се случи много скоро", съобщава източникът.

Освен това ФИФА е започнала и второ  разследване срещу "гражданите". То е за нередности при финансирането на футболната академия Right to Dream в Гана, което може да донесе до ново, напълно отделно наказание за отбора под формата на глоба или трансферен бан за един прозорец.

Напомняме, че Челси бе наказан със забрана за регистриране на нови играчи за два трансферни прозореца за нарушаване на правилата за прехода на играчи под 18 години.

Трансферният бан ще бъде голям удар за Хосеп Гуардиола, който възнамеряваше да закупи ляв защитник и опорен халф  през следващото лято.

762