Сиймън: Челси да покани Венгер


Н. Гавазов

Бившият вратар на Арсенал и националния отбор на Англия Дейвид Сиймън препоръча  на Челси да помисли за покана към Арсен Венгер, който е бивш ментор на "артилеристите".

Според слуховете, неделният финал в Купата на Лигата срещу Манчестър Сити може да предреши  съдбата на мениджъра на Челси Маурицио Сари, чието място вече се свързва със  Зинедин Зидан и Франк Лампард.

Въпреки това, Сиймън е убеден, че "сините" си струва да обърнат внимание на Венгер, който търси ново предизвикателство след 22 сезона работа в Арсенал.

"Да, той може да бъде следващият мениджър на Челси. Изглежда, че скоро ще има свободно място. Всичко зависи от следващите три мача.

Той забележително работи тук и забележително се е трудил навсякъде, защото е страхотен треньор.

Той винаги казваше, че няма да се върне във Висшата лига заради любовта си към Арсенал. Каза, че ще му бъде неспокойно на душата от евентуална конкуренция с Арсенал, но времето е най-доброто лекарство и сега той трябва да помисли: "Искам да се върна, за да докажа на някои хора, че грешат по отношение на мен".

По мое мнение, той получи несправедливо отношение през  последните години на работата си в Арсенал, много критики към него не бяха заслужени. Ще се радвам да го видя да се върне във Висшата лига, но не мисля, че това ще се случи", заяви Сиймън.

467