Почетино: Сон се движи като Меси


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино сравни своя нападател Сон Хен Мин със суперзвездата на Барселона Лионел Меси.

През този сезон Сон вече вкара 10 гола и отдаде пет асистенции, включително в последните два мача с Уотфорд и Нюкасъл. Впечатляващото е, че 26-годишният кореец постигна тези успехи след като два пъти по време на сезона участва в международни турнири.

Почетино е възхитен от Сон.

"Той работи толкова упорито, винаги е енергичен и никога не се отказва. Опитва се, опитва се и се опитва. Опитва се с топката и без топката, той е много надежден и стабилен, и това е най-важното нещо.

Сон е като батерия, която работи, работи и работи, докато не свърши. Той дава всичко, което има, а когато остане без сила, той иска замяна или почивка. Това е той.

Той винаги дава 100% във всеки епизод, с топката и без топката. Това е най-важно от всичко и той е много добър пример за всеки.

След първия сезон тук, той разбра какво искаме от него. Ако го следите, ще видите, че той е един от тези играчи, които винаги се движат по терена, опитвайки се да подобрят позицията си в отбранителни и нападателни ситуации. Винаги е открит за подаванията на съотборниците си, втурва се напред, връща се назад и атакува с втората вълна. Днес той е перфектен играч и ние сме много  доволни от играта му.

Работата не е в разстоянието, което покриваш, а в качеството на твоето тичане. Можеш да изминеш 12 километра, но ако не ускориш и победиш опонентите, това няма да повлияе на играта.

Най-важното е как ти се справяш и как влияеш на играта. Качеството е над количеството. Вие не обсъждате колко километра е тичал Меси.

Не, но разстоянието, към което се прикрепват скоростта и мощта, правят разликата. Сон е точно такъв. Качеството на движенията му са на най-високо ниво", заяви Почетино.

558