Азар отклони два варианта за нов договор и очаква Реал Мадрид


Н. Гавазов

Халфът на Челси Еден Азар отхвърли две оферти от лондонския клуб за нов договор, съобщава Sky Sports. Според източника,  английският клуб се стреми да сключи ново споразумение с 28-годишния белгийски играч възможно най-скоро във връзка с интереса на Реал Мадрид. Азар обаче е отклонил офертите и очаква предложение от Кралския клуб, с което да бъде задействана процедурата по преминаването му в Мадрид.

Тази информация бе потвърдена от белгийския експерт Кристоф Терер: "Азар отклони две конкретни предложения от Челси. Това значи само едно: той чака нещо, а това "нещо" е Реал Мадрид. Испанците уважиха решението на Челси да не продава Азар през лятото, но сега те имат нужда от подсилване".

Настоящият договор на Азар с Челси е  до лятото на 2020 година.

По-рано бе съобщено, че лондонският клуб е поискал 112 милиона евро от Реал Мадрид за трансфера на Азар. ПСЖ също проявява интерес към белгиеца, но самият Азар не разглежда този вариант.

Азар пристигна  в Челси през лятото на 2012 г. от Лил. Трансферът възлизаше на 35 млн. евро, като през този сезон той участва в 21 мача от английската Висша лига, в която отбелязва 10 гола, а също така даде 10 асистенции.

351