Свен Мислинтат напуска Арсенал


Н. Гавазов

Главата на скаутската служба на Арсенал Свен Мислинтат се готви да напусне клуба, съобщава източник от "Емирейтс". Напомняме, че специалистът пристигна в северен Лондон от Борусия Дортмунд преди година, след като преди това си спечели репутацията на един от най-добрите скаути в Европа.

Свен продължи добрата си работа и в Арсенал. Той изигра голяма роля в привличането на Пиер-Емерик Обамеянг и изцяло на неговите усилия се дължат покупките на Сократис, Лукас Перейра и Матео Гендузи.

Ситуацията обаче се е променила с настъпването на последните месеци от миналата година, когато Мислинтат представил своите виждания относно трансферната политика на клуба. Отначало специалистът е влошил отношенията си със спортния директор Раул Санлехи, а след това и с мениджъра Унай Емери. Предполага се, че причината за това е липсата на внимание от страна на босовете към препоръките на Свен относно достъпността на някои талантливи млади играчи на трансферния пазар.

Съобщава се, че Мислинтат буквално е бил разстроен от това, че упоритата му работа се игнорира.

Официалното обявяване на раздялата ще бъде обявено в скоро време, а интересното е, че Байерн Мюнхен е разбрал за ситуацията около главния скаут на Арсенал в първите дни на новата година и сега баварците ще се опитат да върнат сънародника си в Германия. Клубът от Мюнхен се намира на прага на голямо преустройство и на "Алианц Арена" желаят именно Свен да оглави този процес.

398