Пеп: Сити няма как да замени Фернандиньо и Агуеро


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че след показаното в победата над Ливърпул от Фернандиньо в последния кръг от Висшата лига, е станало ясно, че отборът няма как да замени такова качество:

"Фернандиньо има специфични качества, ние нямаме заместник за него. Той влиза в битката за топката, връща се по различен начин. Той е невероятен играч за нас и се отличава. Срещу Ливърпул това отново се видя. Ние се молим да е във форма колкото може по-дълго.

"Агуеро винаги се появява. Той има невероятна статистика. Аз имам огромно уважение за играчи, които остават 10, 11, 12 години и всяка година правят това. Това са хората, които уважавам най-много. Всеки може да направи един отличен сезон или няколко добри момента за 6 месеца или 2 сезона. 

"Но играчи като Венсан Компани, Давид Силва, Серхио, или Отаменди, които всяка година се състезават с желанието да постигнат повече и повече... Успехите са пристрастителни. Когато веднъж усетиш вкуса на златото си казваш 'уау, искам повече от това'."

494