Кейхил може да продължи във Фулъм


Н. Гавазов

Фулъм се надява да привлече капитана на Челси Гари Кейхил през зимния трансферен прозорец.

Този сезон 32-годишният Кейхил записа само едно участие във Висшата лига на Англия, при това като резерва. Разбира се, тази ситуация не е подходяща за опитния защитник, който е свикнал да играе всяка седмица.

Договорът на Гари изтича в края на сезона, но "сините" са готови да влязат в положения на верния си бранител и да му позволят да напусне безпрепятствено през януари.

По-рано англичанинът се свързваше с преход в Арсенал, но подобна сделка е трудна, тъй като "артилеристите"  са директните конкуренти на Челси в борбата за влизане в Топ 4 на Висшата лига.

Вариантът с Фулъм също е привлекателен за Гари. Англичанинът няма да се налага да напуска Лондон, освен това ще получи гарантирано място в състава на Клаудио Раниери.

"Коттиджърсите" са най-пропускливият отбор от Висшата лига през този сезон, позволявайки на съперниците си да поразят вратата 40 пъти в 16 мача. За това във Фулъм виждат в лицето на Кейхил футболистът, който може да внесе стабилност в защитата и да помогне за прекъсване на негативната серия.

445