Почетино подкрепи Леви за новия стадион


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм  Маурисио Почетино изрази подкрепата си за президента на клуба Даниел Леви, уверявайки, че босът е загубил съня си поради желанието бързо да бъде завършено изграждането на новия стадион.

По-рано през седмицата "шпорите" обявиха за преноса на мача от Висшата лига, насрочен за 13 януари срещу Манчестър Юнайтед на "Уембли" - лондонският клуб няма да  успее да подготви новата си арена с 62 000 места за тази дата.

В официалното си изявление Леви отново се извини на феновете, но Почетино смята, че е необходимо да подкрепи шефа си. Специалистът е уверен, че Даниел прави всичко възможно по въпроса със стадиона.

"Мисля, че нашият президент страда много, защото много е уморен от работа.  Според мен, той е лишен от сън през последните няколко месеца - той се старае да ни направи щастливи нас, феновете. Но, разбира се, това е огромен проект.

Не мисля, че хората разбират целия мащаб на този проект и колко трудно е да управляваме всичко. Искаме да се преместим там възможно най-скоро и всеки прави всичко възможно за това.

Ние сме разстроени, че все още не играем там, но аз мисля за деня, когато преходът все пак ще се състои. Осъзнаваме колко мащабен е този проект и колко трудно е да бъде реализиран.

Повече от 20 компании и много хора работят върху обекта, а това е много, много трудно. Затова той трябва да почувства любовта на феновете и клуба, защото той упорито – прекалено упорито – се труди, за да остави това наследство завинаги за потомците.

Мисля, че това е страхотно. Когато играем там и сравняваме новия ни стадион с други стадиони, тогава ще се почувстваме много  щастливи", заяви Почетино.

385