Юнайтед очаква предложения за Марсиал


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед очаква интерес от други клубове към нападателя си Антони Марсиал през зимния трансферен прозорец заради блокираните преговори с играча за нов договор.

През миналото лято изглеждаше, че на кариерата на Антони в Юнайтед може да бъде поставен кръст. Французинът предизвика голямо разочарование в мениджъра Жозе Моуриньо, след като без предупреждение напусна турнето на отбора в Америка заради раждането на приятелката му и лед това не побърза да се събере отново с партньорите.

Ръководството на клуба обаче блокира продажбата на талантливия играч, а скоро след началото на сезона Марсиал започна да възстановява загубеното си доверие пред Моуриньо. Антъни блестящо се справи с тази задача, като отбеляза шест гола в последните седем мача във всички състезания.

22-годишният французин се превърна в истинска вълшебна пръчица за Моуриньо и в крайна сметка се утвърди като играч от стартовата линия. Съответно, Жозе бе принуден да смени своя гняв с  възхваляване на нападателя пред футболната общественост.

Естествено, в такава ситуация клубът от "Олд Трафорд" започна да мисли за удължаване на сътрудничеството с Марсиал, но източник от клуба твърди, че страните са много далече от постигане на компромис.

Получавайки отказ на поредната си оферта, неотдавна Юнайтед бе принуден да се възползва от своята опция и да продължи действащото съглашение с Антони с 12 месеца - до юни 2020 година.

По този начин сега бъдещето на нападателя е вързано с клуба до края на следващия сезон, но поради липсата на напредък в преговорите "червените дяволи" очакват други клубове да се опитат да се възползват от тази ситуация.

Според различни британски източници, очаква се, че предложения за Марсиал могат да направят Челси и Ювентус. И двата клуба проявяват огромен интерес към нападателя, който преди три години струваше на Юнайтед 58 милиона паунда.

490