Коул: Азар е най-добрият, с който съм играл


И. Ангелов

Бившият полузащитник на Челси Джо Коул сподели мнението си, че белгийският нападател на тима Еден Азар трябва да спечели Златната топка. Призът ще се връчи на 3-ти декември, а Азар е сред номинираните. Коул и Азар играха заедно в Лил през сезон 2011-12, последната кампания преди преминаването на белгиеца в Челси. Запитан от Sky Sports кои са най-добрите играчи, с които е играл, Джо Коул сподели:

"Всички английски играчи. Джерард, Франк Лампард, Джон Тери, Уаза (Уейн Рууни). След това имаме и чужденци. Робен, Азар, мога да изброявам вечно. Но след това разбираш, че си играл с абсолютни гении.

"Ако животът ми зависеше от това да избера само един, тогава мисля, че Азар е най-добрият. Той беше на 19 във Франция и беше толкова талантлив. Когато погледна играчите аз се опитвам да разбия уменията им, за да разбера какво имат, а той имаше всичко.

"Но той има нещо неизмеримо. Неговото сърце - за него всичко бяха мачовете. Той беше просто страхотен играч. Аз мисля, че той ще спечели Златна топка в бъдещето, толкова е добър."

394