Ники Бът призна превъзходството на Сити над Юнайтед


Н. Гавазов

Треньорът от академията на Манчестър Юнайтед Ники Бъут призна, че "червените дяволи" са загубили статута си на най-голям клуб в страната и даже в своя град. В неделя Юнайтед така и не успя да се противопостави на своя градски съперник и претърпя поражение с 3:1. След тази загуба "червените дяволи" се оказаха на осма позиция във Висшата лига, на 12 точки от върха и с отрицателна голова разлика.

В тази ситуация Бът призовава за смирение с реалността и да се признае превъзходството на Сити.

"Това се случва отново и отново, когато се срещнеш с прекалено добър отбор. Така се случи и с ас, когато жадувахме да преуспеем в Европа. Когато попадахме на Ювентус, те по всякакъв начин ни побеждаваха, просто ни превъзхождаха.

Сегашният случай с нищо не се отличава, на тях само им остава да вдигнат ръка и да кажат: "Техният отбор е по-добър от нашия. Те имат по-добри играчи от нас. Те са прекалено добри за всеки един отбор от Висшата лига и не отстъпват на никой  в Европа.

Всеки, който притежава мака и капка здрав разум, знаеше, че мачът в неделя ще е много труден за нас, че трябваше да се изпотим, а всеки играч да покаже най-добрата си игра, за да имаме шансове срещу такъв отбор. Това не се случи. Сити бе много добър от нас в този ден.

Сега Юнайтед е изправен пред предизвикателството за връщане там, където иска да бъде - най-големият клуб в страната и в града.

Това е предизвикателство за собствениците, за ръководството, за мениджъра и за клуба като цяло. Да, а също и за нас като академия", заяви Бът.

467