Ласелс призова феновете да не протестират срещу Ашли


Н. Гавазов

Капитанът на Нюкасъл Джамал Ласелс призова феновете на своя клуб да се откажат от плановете за бойкот на домашните мачове в знак на протест срещу собственика на клуба Майк Ашли. "Свраките" нямат нито една победа от началото на сезона във Висшата лига на Англия и заедно с Хъдърсфийлд заемат последно място в класирането.

Ужасните резултати само подсилват разочарованието на феновете, които виждат в собственика на клуба Майк Ашли източник на всички проблеми.

Ласел, който по-рано през седмицата подписа нов договор с Нюкасъл, свързвайки бъдещето си със "свраките" до 2024 година, неочаквано защити своя бос.

"Знам, че всички го сочат с пръст като главен виновник за нашите проблеми. Но неотдавна той ни покани на обяд и всичко бе прекрасно. Това е славно момче. Харесва ми. Много ще помогне, ако всеки в Нюкасъл престане да излъчва негативизъм и се обединим. Важното е да бъдем заедно, когато сме на дъното на таблицата.

Когато съществуват проблеми зад пределите на терена, това влияе на играчите. Много би ни помогнало, ако се сплотим и превърнем тази негативна енергия в позитивна енергия, което ще ни помогне да печелим точки. Само безпорядък се създава, когато постоянно слушаш негативни неща, а феновете са настроени срещу Майк. Това не помага. То влияе върху химията в съблекалнята", заяви Ласелс.

553