Ходжсън: Морати ми обеща, да не купува от Ливърпул


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън заяви, че миланския Интер няма да купува нито полузащитника Хавиер Масчерано, нито нападателя Дирк Каут или който и да е друг футболист на „червените". През лятото, след преминаването на Рафа Бенитес на „Сан Сиро", се появиха слухове, че треньора на Интер ще бъде последван от няколко бивши негови играчи. Към слуховете, че единия ще е Масчерано, се присъединиха и тези за Каут, особено след като неговия агент потвърди информацията, че „нерадзурите" имат интерес към клиента му.

Според непотвърдена информация, Масчерано дори е съобщил на ръководството на Ливърпул за своето желание да си тръгне от клуба. Но капитана на Аржентина има действащ контракт с „мърсисайдци" и сумата, която бе поискана за него бе 25 милиона паунда.

Ходжсън призна, че е разговарял със собственика на Интер Масимо Морати, който от своя страна му е обещал да не купува играчи на Ливърпул това лято. По такъв начин може да зачеркнем Серия А от претендентите на Масчерано и Каут. Както е известно, Ходжсън е в отлични взаимоотношения с ръководството на Интер, останали от времето му на работа там.

„Аз разговарях с Масимо Морати и той ми каза, че няма да купува играчи на Ливърпул. Той се е интересувал наистина от двама наши футболисти, но няма да ги купува", цитира Sky Sports думите на Ходжсън.

 

134