Юнайтед уволнява Моуриньо днес


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед се готви да уволни Жозе Моуриньо от поста мениджър на отбора през този уикенд, независимо от изхода на мача с Нюкасъл от осмия кръг на Висшата лига на Англия. В последно време пресата редовно докладва за конфликти между Моуриньо и футболистите от отбора. Според слуховете, водещите футболисти от отбора окончателно са загубили вяра в Жозе.

Сега става известно, че ръководството на клуба е напълно солидарно с играчите. По-рано се съобщаваше, че португалецът е силно обезпокоен от това, че босовете не го подкрепят в борбата му в съблекалнята. Ситуацията обаче е по-сериозна за Жозе - ръководството на клуба е на мнение, че Моуриньо е преминал всякакви граници и няма връщане назад.

Източникът твърди, че изпълнителният директор Ед Удуърд повече не възнамерява да търпи постоянните жалби на португалския специалист. Моуриньо ще бъде уволнен с компенсация от около 20 милиона паунда, независимо от това как ще завърши мачът с Нюкасъл днес.

Жозе даде пресконференцията си за срещата в петък сутринта и изглеждаше като обречен. По всичко изглежда, че Моуриньо напълно разбира, че ситуацията е изляза извън контрол.

Фаворит за замяна на Жозе остава бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан, но не е изключено Майкъл Карик временно да поеме поста.

Към момента Юнайтед заема десето място в класирането на Висшата лига на Англия и изостава от върха на 9 точки. Освен това "червените дяволи са без победа в четири поредни мача.

530