Погба съобщил на Моуриньо, че иска в Барселона


Н. Гавазов

Ден след поредния разрив в отношенията между мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и Пол Погба, английската преса започна да спекулира относно бъдещето на френския полузащитник.

Погба не попадна в заявката на "червените дяволи" за вчерашната среща от третия кръг на Купата на Лигата срещу Дарби, която завърши с шокиращо поражение на хората на Жозе Моуриньо.

След фиаското португалецът потвърди появилите се слухове за разжалването на Погба от ролята на втори капитан. При това Жозе подчерта, че не се е карал с Пол и не е организирал скандали.

Английската преса обаче смята друго. Още в понеделник таблоидите съобщиха, че емоционалната реч на Погба с критики към Моуриньо за тактиката в домашния мач с Уулвс е станала причина за повишения тон и забележките на португалеца към Погба в съблекалнята.

В сряда пресата отново започна да спекулира относно бъдещето на Погба. Според различни източници, Жозе е решил да лиши Пол от капитанската лента след като 25-годишният французин е съобщил на мениджъра за желанието си да се отправи в Барселона.

Известно е, че Барселона се опита да купи Погба през лятото. Английският клуб обаче не пожела да се раздели със своята звезда, независимо от всички усилия на Мино Райола.

Лошият старт на сезона и засилените разногласия с Моуриньо обаче са убедили Пол, че той трябва да смени клуба. Французинът е съобщил точно това на своя мениджър, който пък преценил, че футболистът повече не е достоен да носи лентата.

Сега става ясно, че при така развилата се ситуация Юнайтед няма да стои на пътя на Погба, но заинтересуваните клубове в лицето на Барселона, ПСЖ и Ювентус ще трябва да заплатят установената цена. Преди две години Пол се върна от Торино за сумата от 89 милиона паунда. Сега "червените дяволи" искат за играча 200 милиона паунда, което не е по силите на нито един от трите клуба.

Впрочем, експертът от Sky Sports Джейми Реднап изрази мнение, че Погба и Моуриньо вече не могат да живеят заедно, но клубът може да се раздели не с някой от тях, а направо с двамата.

"Не мисля, че и двамата ще бъдат в клуба през следващата година. Възможно е и никой от тях да не остане", заяви Реднап.

641