Жиру подозира, че съперниците са разкрили футбола на Сари


Н. Гавазов

Нападателят на Челси Оливие Жиру подозира, че новият стил на неговия отбор повече не е изненадващ за съперниците във Висшата лига на Англия. Напомняме, че преди две години Антонио Конте предизвика истинска революция във Висшата лига на Англия, карайки Челси да играе по системата 3-4-3. Съперниците се оказаха неподготвени за това, но след това започнаха да копират футбола на Конте.

Силно се промени играта на Челси и с назначаването на Сари. "Сините" започнаха повече да атакуват и да използват висока преса, залагайки на Жоржиньо и Еден Азар. След равенството с Уест Хем обаче Жиру е на мнение, че отборът много бързо е станал предсказуем и вече се нужда е от по-разнообразен стил.

"Винаги искам да отправя разочарованието в позитивно русло преди следващия мач. Сега трябва да видим, какво не се случи както трябва в тази среща. Можехме да победим, независимо от това, че не играхме достатъчно добре.

Разстроени сме от загубата на двете точки, а Уест Хем е щастлив с постигнатото равенство. През следващия уикенд ни очаква важен мач, а ние искаме да покажем своята сила и характер. Не говоря за тактически проблем, но ние играчите трябва по-добре да знаем, как трябва да действаме, за да създадем трудности на съперника.

Понякога бързахме и не бяхме търпеливи. Може би ни липсваше скорост. Сега нашите съперници започват добре да изучават стила на Челси и ние ще трябва да предложим нещо друго, да опитаме друго на терена.

Това е труден момент, но именно в такива ситуации се проявява мъжество. Ние трябва да покажем силата на своя характер и реакцията в следващия мач. Срещу Уест Хем не успяхме в търсенето на пътя към чуждата врата. Прекалено много се опитахме да атакуваме през центъра, а трудно се комбинира срещу толкова силна и многобройна отбрана, особено пред наказателното им поле.

Мое би повече трябва да играем през фланговете и повече да използваме остри подавания в наказателното поле. Малко сме разстроени от себе си, но го осъзнаваме и ще работим над това. Искаме по-бързо да се реабилитираме", заяви Жиру.

364